Definitieve laserontharing

Hoe werkt de laser?

Met gedoseerde lasershots worden honderden haren tegelijk uitgeschakeld. De haarzakjes worden daarbij zo beschadigd dat nieuwe haren zich steeds moeilijker kunnen ontwikkelen. Het licht van de laser bestaat uit één golflengte van het onzichtbare licht. Deze golflengte werken alleen in op het pigment van de haren waardoor de structuren, bloedvaatjes, kliertjes etc. van de huid niet worden aangedaan. De dynamische koeling die we gebruiken zorgt er voor dat de behandeling minder gevoelig is dan bij andere lasers.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Onderzoek heeft in de loop der jaren uitgewezen dat het aantal behandelingen per persoon sterk kan variëren, dit kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van medicijnen of familiaire afkomst. Gemiddeld kan u op 6-9 behandelingen rekenen. De interval tussen de behandelingen is voor het gezicht 6 weken en voor het lichaam 8 weken. Dit heeft te maken met de haargroeicyclus. Zelfs bij permanente ontharing moet u er rekening mee houden dat er na verloop van tijd weer nieuwe haartjes kunnen ontstaan. Dit is meestal in veel lichtere mate dan vóór de behandeling.

Kan ik meteen na de behandeling weer aan het werk?

Direct na de behandeling kan de huid wat warm en rood aanvoelen. Dit is meestal na een paar uurtjes tot een dag verdwenen. Na 14 dagen gaan de haren uitvallen die behandeld zijn.