Botox

Botox

Voor welke rimpels is het geschikt?

Met name de frons- en voorhoofdrimpels en kraaienpootjes. Ook lijntjes op de neus en kin kunnen behandeld worden met Botoline toxin. Op deze plaatsen heeft de huid het meest te lijden onder het samentrekken van de spieren. Doordat de huid na behandeling met Botox niet meer plooit, herstelt deze en vervagen de rimpels. De rimpeldiepte vermindert doorgaans 90 tot 95%.

Voor welke rimpels is het niet geschikt?

Onder andere de neus-lippen-plooi en rimpels op de wangen. Op deze plaatsen is de spieractiviteit onmisbaar en wordt een andere behandeling geadviseerd, bijvoorbeeld het behandelen van de rimpels met fillers(o.a styale).

Wat is een regio?

De te behandelen gebieden noemen wij regio’s. Onder één regio wordt verstaan; de frons of het voorhoofd of de kraaienpootjes (rond twee ogen gelden als één regio).

Verdwijnt mijn mimiek?

Enkele jaren terug zag je nog vaak gezichten die er duidelijk te ‘star’ uitzagen. Onze ervaring stelt ons in staat om subtieler en zonder verlies van expressie toch de rimpels optimaal te behandelen. Bespreek rustig met ons team wat u wilt en vooral ook wat u niet wilt.

Is de behandeling pijnlijk en hoe zie ik er na de behandeling uit?

Botoline toxin wordt met een heel klein naaldje geïnjecteerd in de spier. De meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk. Eventueel kunnen wij gebruik maken van een verdovende crème indien u erg gevoelig of angstig bent. Na de behandeling, die ongeveer vijf minuten duurt, kan de huid wat rood zijn als reactie op het prikken. Dit verdwijnt doorgaans binnen een uur. Heel soms ontstaat een klein blauw plekje, dit verdwijnt binnen 3 tot 5 dagen.

Wat moet ik doen na de behandeling?

Liggen of bukken dient 2 tot 4 uur na behandeling vermeden te worden. Make-up of crème mag een uur na de behandeling gebruikt worden. Intensieve druk of massage van het gebied moet de eerste dagen na de behandeling vermeden worden.

Wanneer is het effect zichtbaar?

Enkele dagen na de behandeling begint de Botoline toxin te werken en neemt de spieractiviteit af. Na 2 weken is het effect op de spier maximaal, de rimpels zijn dan al veel minder diep. Dit is het moment om het resultaat van de behandeling qua spierfunctie te beoordelen. Indien u wenst kunt u tijdens een controleconsult samen met uw arts beoordelen of het nodig is een correctiebehandeling uit te voeren. Gedurende de werkzame perioden zal uw huid steeds gladder worden.

Hoelang blijft het effect zichtbaar?

De werking op de spier duurt gemiddeld 3 tot 4 maanden. Vaak is het zo dat na meerdere behandelingen het effect langer aanhoudt. Om het gewenste resultaat te behouden hebben de meeste mensen op den duur om de 6 tot 9 maanden een behandeling nodig. Diepe rimpels kunnen in het begin vaker behandeld worden, om de 3 tot 4 maanden.

Wat doet Botoline toxine met zweetklieren?

Oppervlakkig in de huid gespoten Botox® blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuw naar de zweetklier. Bij overmatige of hinderlijke transpiratie (oksels, handen, voeten) vermindert de zweetproductie met ongeveer 95% gedurende gemiddeld 6 tot 9 maanden.